סדנת תקשורת המדע לתלמידי מחקר

25 בנובמבר 2018, 10:30 - 14:30
סדנת תקשורת המדע לתלמידי מחקר

אנו שמחים להזמינכם לסדנה מעשית להקניית כלים לזיקוק המסר המדעי ולהצגת מחקרכם בצורה ברורה ונגישה לקהלים שונים. את הסדנה מנחה גב' יעל בראל בן דוד מקבוצת תקשורת המדע בטכניון.

♦ על הסדנה:

הסדנה מורכבת משילוב של הרצאות, שיחות ובעיקר התנסות מעשית. בחלקה הראשון נתמקד בדרכים ליצור בסיס לדו שיח בין מדענים ואנשים שאינם מומחים באותו תחום (ובכלל זה מקבלי החלטות, משפחה וקולגות מתחומים שונים). נכיר מה המחקר בתחום מגלה על הידע, העמדות והדעות של הציבור בנושאי מדע ונתנסה בעיצוב המסר בצורה שתתאים לקהל כדי ליצור עניין, אמון ואמפתיה.

בחלקה השני של הסדנה נתמקד בעמידה מול קהל (כריזמה, קוהרנטיות ובהירות), בזיקוק המסר (elevator pitch), ונתנסה במונולוגים ודיאלוגים על המחקר שלכם.

♦ למי הסדנה מתאימה?

הסדנה מכוונת לסטודנטים לתארים מתקדמים עם או בלי ניסיון קודם בהנגשת המחקר. גם דוברות/ים מנוסות/ים יוכלו להפיק תועלת מסדנה זו וללמוד תרגילים חדשים לשיפור והשגת תוצאות טובות יותר בהנגשת המסר המדעי בעל-פה.

♦ הכנות מקדימות:

היות וזו סדנה התנסותית, יש צורך בהכנה כתנאי להרשמה. הכנות אלו ישמשו אותנו בשלבי הסדנה הסופיים כדי לתרגל את העקרונות שלמדנו וליישמם. הסדנה מלווה במחקר, הבוחן את יעילותה והשפעותיה על המוטיבציה, עמדות, מיומנויות ותפישת הזהות של המשתתפים (אושר על ידי ועדת האתיקה הבין מוסדית SBS-IRB 2017-28).

במסגרת ההכנה והמחקר המלווה תתבקשו לפני ואחרי הסדנה:

• להשיב על שאלון מקוון בו בין היתר תכתבו טקסט בן 150-200 מילה על המחקר שלכם בצורה המוכוונת לקהל הרחב. לשאלון >>
  • לצלם סרטון וידאו קצר (2-3 דק') בו אתם מתארים את מחקרכם לקהל הרחב

♦ לו"ז:

10:30 – התכנסות, היכרות עם המשתתפים ומבוא לתקשורת המדע: מה זה ולמה זה חשוב

11:00 – יצירת קשר, אמון ואמפתיה

11:45 – עיצוב מסר (בעל פה)

12:30 – עמידה בפני קהל: בהירות, קוהרנטיות וכריזמה

13:45 – סיכום היום ומשוב

14:30 – סיום

♦ על מנחת הסדנה:

יעל בראל-בן דוד היא בעלת תואר ראשון בביולוגיה ופילוסופיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בהצטיינות בתחום תקשורת המדע מהפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון. בעברה הדריכה במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים והייתה אורחת קבועה בערוץ 23, שופטת ופיינליסטית בתחרות פיימלאב – מדע בשלוש דקות.

כיום יעל היא דוקטורנטית בתחום תקשורת המדע ומתרגלת בקורסים "תקשורת המדע" ו"התנסות בתקשורת המדע" בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון. יעל מלווה במחקרה הכשרות מדענים בתקשורת המדע ברחבי הארץ ובחו"ל.

הסדנה תתקיים ביום ראשון 25.11.18, בשעות 10:30 - 14:30.

מיקום: הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך ע"ש ברנדר-מוס.

***שימו לב כי מספר המקומות מוגבל. מהרו להרשם***

רישמו אותי לאירוע