תערוכה: "לדעת ספר"

11 באוקטובר 2021, 8:00
אולם הספרים השמורים לשעבר, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
תערוכה: "לדעת ספר"

אמירה זיאן, צלמת, גרה בירכא, כפר דרוזי בגליל המערבי. היא עוסקת הרבה בנושאים הקשורים לזהות חברתית-תרבותית ולסוגייה הנשית בחברה בה היא חיה. העבודות בתערוכה זו מתייחסות ברובן למעמד האשה. אמירה עושה זאת הפעם באמצעות ספרים, ספריות, והפניית המבט אל הקשר החדש-יחסית והשברירי שנרקם ביניהם לבין הנשים מן החברה הדרוזית. הספר מבטא לתחושתה השכלה, התפתחות, עצמאות ומהווה ייצוג של אלה בצילומיה.

תחילתו של גוף העבודות בצילומים שצילמה בספרייה באוניברסיטת חיפה. היא ראתה במבנה הספרייה את השיכפול וזה התקשר בתודעתה ללבוש המסורתי, הזהה, של נשות העדה, ולמה שנגזר ממנו – אופן המחשבה הזהה, המשמעת וההסתגרות. אמירה היתה רוצה לראות את הנשים יוצאות ללמוד, משתחררות מן המסגרת האחידה, הכובלת.

הצילומים שלה מבוימים, חלקם מכילים סמלים מובהקים שבאמצעותם היא מבטאת את אמירתה הברורה. לכל אובייקט יש משמעות וגם לצלליות שעל הקיר מאחור. הספר הוא העתיד, פריצת החומות.