תערוכה: "לעשות שינוי": תערוכת דיוקנאות בינלאומית קבוצתית בסימן 80 שנה להצלת יהודי דנמרק

אוצרות: קרן-אור רוזנבאום

14 באוקטובר 2024, 16:00
קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

צילום: ג'וליה וול

באוקטובר 2023 צויינו 80 שנה להצלת יהודי דנמרק במהלך השואה. בזמן שיהודים ברחבי אירופה נהרגו על ידי הנאצים ומשתפי הפעולה איתם, בדנמרק 99% מיהודי דנמרק הצליחו לשרוד את השואה, על ידי בריחה לשוודיה הניטרלית, ובסיוע האוכלוסייה האזרחית הדנית ותנועת ההתנגדות. סיפור זה מעורר דיונים על ערכיה של חברה דמוקרטית המגנה על אזרחיה, ללא קשר למוצאם או אמונתם.

התערוכה ביוזמת מיזם התיעוד The Autographers, מציגה סיפורי עדים ודיוקנאות של שורדי המבצע על ידי כותבים וצלמים משתי המדינות: ישראל ודנמרק. בתערוכה השתתפו גם סטודנטים מסדנת התמחות בטכנולוגיה דיגיטלית בהנחיית סדנת התמחות בטכנולוגיה דיגיטלית בהנחיית ד"ר קמפף רונית בחוג לתקשורת בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב.

מציגים: אורי לוי, אורית לנדאו, אנדרס קלוסן, ג'וליה וול, חיים ורסנו, טל רביב, יורגן ווינדפלד ג'נסן, ייעל פרחי גראבסן, כריסטינה דאמגארד אנדרסן, ניסים סלם, נמרוד גליקמן, עומר אפריאט, קרן־אור רוזנבאום, שמרית תורג'מן, תמר עקוב.

התערוכה תוצג בספרייה במהלך חודשים אוקטובר 24 ועד ינואר 25.