תערוכה: "חלום משלך"

מירית בן נון

03 ביולי 2022, 8:00 
קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך 
תערוכה: "חלום משלך"

מספרת מירית:

במהלך שנת 2020, פנתה אלי ד"ר אפרת ליאני,  מחברת הספר "נוכחות. משפיעות. מובילות", בהוצאת כנרת זמורה, והזמינה אותי להשתתף בספר הנשים השיתופי הראשון בישראל, ולהציג את האמנות הייחודית לי, המספרת את הסיפור מהזווית האישית שלי. מאוד התרגשתי ואני מודה על שהיה לי הכבוד לקחת חלק במיזם המאגד תובנות של 111 נשים קרייריסטיות ומרתקות מכל שכבות החברה הישראלית המופיעות בספרה הנפלא.

 

"חלום משלך" הינה תערוכה ששוזרת את החלום שלי בחלומותיהן של נשים ברחבי תבל, כחלק מהרוח הנשית. אני מאמינה בכוחן האדיר של נשים, ויודעת כי פעולה מאוחדת למען מטרה משותפת מסוגלת לייצר כוח עצום, מסה קריטית שבכוחה לשנות שיח וחיים.

 

התערוכה מייצגת את מסען המשותף של נשים בחיבור של בחירה בקריירה, עשייה ושינוי, לצד ועם חיים מלאים. מרבית הנשים המשתתפות בתערוכה לקחו חלק בספר "נוכחות.משפיעות.מובילות".  

 

כאמנית המתאפיינת בסגנון פופ-ארט מערבי ומציירת לרוב נשים בדרך טבעית, נולד בי הצורך לספר את הסיפור של הנשים שאיתן יצאתי למסע זה. יצרתי סדרת ציורי נשים ושילבתי את המסרים האישיים והמילוליים שלהן בציורים. 

 

כל הציורים בסדרה הם בגודל:  34.5 ס"מ  x 24.5 ס"מ. טכניקה: צבעי אקריליק, עפרונות ועטים ע"ג בלוק ציור מט עבה. 

 

 

 טלי תמיר:

"מירית בן נון מציירת נשים, שנוהגים לכנות אותן היום "נשות קריירה": נשים עצמאיות, שאינן תלויות בגברים או בבעלים, ויש להן חדר משלהן, משרד משלהן, סטודיו משלהן  (חשבון בנק משלהן) וחלום משלהן. הסופרת ווירג'יניה וולף האמינה שהכול מתחיל ב"חדר משלך": חלל מוגדר, ולו גם קטן, שיש לו ארבעה קירות ודלת וכולו שלך: שם תוכלי לזהות את החלום, ולהיות מי שאת. לנשים שמירית בחרה לצייר יש גם משפט-מפתח שמוביל אותן בחיים: "לכי בדרכך ואת המפקפקים תשאירי מאחור"(ליאור פרנקל-פרל); "הניחי עוגן של יכולת בתוכך" (אימי עירון) וגם מסרים יותר תמציתיים כמו זה של תמר איש-שלום: "לא לשכוח לנשום" או של הכלכלנית קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל לשעבר: "כלכלה זה לא הכל". כמה נכון.

 

את כל אלה מסחררת מירית בן נון לתוך הקריירה הפרטית שלה: ציור צבעוני ומרהיב, שנע בין עמלנות אבוריג'ינית לתודעה פמיניסטית. בן נון מעטירה על הנשים המצליחות שפע אדיר של צבעים ודגמים בנדיבות ובשמחת-חיים ועוטפת אותן ב"מנדורלות" (צורה דמוית שקד), שמקיפות זו את זו ויוצרות "בבושקות". כמו הנשים, כך גם הצורות הדגמיות של בן נון מתפצלות באופן בלתי צפוי, יוצרות צמתים ומחלפים בתוך הציור ורומזות על דרכים חדשות. הנשים המצליחות, העצמאיות, הדעתניות הללו מקבלות ממירית מתנה: הן מונפות לרמת אנרגיה עתירת-חלקיקים, אך כזו שנוטעת אותן בלב של הפנים: הן האתרוג, הן הגרעין. הן הבבושקה הקטנה ביותר, הנסיכה.

 

מירית בן נון, אישה עצמאית, שיצאה לדרכה ללא תמיכה וללא לימוד מסודר, פילסה בעקשנות דרך משלה, חלום משלה, מצרפת אליה מצעד של נשים, שכמו עינת פז חושבות ש"דברים יותר טובים קורים למי שעושה".

 

התערוכה תוצג עד אמצע אוגוסט.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>