תערוכה: ZOOM IN - הקשר שלי לעם היהודי

01 במרץ 2020, 14:00
אולם הספרים השמורים לשעבר, קומת הכניסה
תערוכה: ZOOM IN - הקשר שלי לעם היהודי

כיצד אפשר להגדיר קשר של אדם לעם? איך ניתן להמחיש זאת באמצעים ויזואליים? האם אפשר לשבור את גבולות הסמלים האסוציאטיביים כל כך עם המסורת היהודית?

הלל באוניברסיטת תל אביב מתרגשים להציג מגוון רחב של פרספקטיבות, זהויות וסיפורים של צעירים וצעירות מקהילות יהודיות ברחבי העולם.

על מנת להקים את התערוכה הזו פעלנו בשני מישורים:

בישראל: יצרנו תכנית ששילבה בין שיח קבוצתי בנושא זהות אישית והקשר של המשתתפים לסיפור של העם היהודי, לבין, סדנאות אמן בהנחיית צלמת מקצועית שהקנו כלים פרקטיים לצילום אמנותי. בסיום המפגשים כל משתתף ומשתתפת צילמו תמונה בהשראת הכותרת "הקשר שלי לסיפור היהודי" והתוצרים מופיעים בתערוכה לפניכם.

ברמה הבינלאומית: יצרנו קשר עם מרכזי הלל וקהילות יהודיות ברחבי העולם וביקשנו שישתפו איתנו צילומים וסיפורים אישיים בהשראת הכותרת "הקשר שלי לסיפור היהודי". מתוך כלל הצילומים שהוגשו בחרנו 10 צילומים וסיפורים שריגשו אותנו במיוחד ומציגים מגוון רחב של זהויות וקהילות.

תכנית "זום אין" נוצרה כיוזמה של סטודנטית במסגרת תכנית יזמות של הלל באוניברסיטת תל אביב. בתחילת דרכו של הרעיון, חברנו לפרויקט "העדשה היהודית" של מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות שמיועד לתלמידי בתי ספר בחו"ל – הפרויקט היווה השראה עבורנו וצוות התכנית הפכו לשותפים לדרך. צילומים נבחרים מתערוכה זו עתידים לעלות גם בתערוכה של "העדשה היהודית" במוזיאון העם היהודי בבית התפוצות.

התערוכה תוצג בחודשים מרץ-אפריל באולם הספרים השמורים לשעבר, בקומת הכניסה.

אירוע פתיחת התערוכה יתקיים ביום רביעי, 11.3.20 בשעה 18:00
בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך. להזמנה »