תערוכת צילום קבוצתית: "פנים מדברות"

התערוכה תוצג עד סוף חודש ספטמבר, 2015.

30 באוגוסט 2015, 14:00
קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר מוס
תערוכת צילום קבוצתית: "פנים מדברות"

תערוכת צילום קבוצתית: "פנים מדברות"

אוצרים: ארגון "הלל", אוניברסיטת תל אביב.

"הפנים מדברות. גילוי הפנים הוא השיח הראשון" (עמנואל לוינס).

"זכור וכבד" הנה תכנית ארצית של ארגון "הלל ישראל" אשר פועלת במספר מרכזים ברחבי הארץ. התכנית עוסקת בהתנדבות עם ניצולי שואה, ומוסיפה רובד נוסף מתוך הבנה כי התנדבות חשובה שכזו צריכה להיות מלווה בשיקוף ולימוד מעמיקים. התכנית "זכור וכבד" פעלה בשנה"ל תשע"ה בהלל באוניברסיטת תל אביב, בהשתתפות 18 סטודנטים.

הסטודנטים אירחו חברה לקשיש/ה ניצול שואה בביתו למפגש שבועי במהלך השנה האחרונה. משימתם היתה להשיב את החיוך לפניהם של ניצולי השואה אחרוני השרידים החיים בישראל.ניצולי השואה והסטודנטים כאחד, זכו לחוויה מיוחדת של קבלה, נתינה וחום. הסטודנטים השתתפו לאורך השנה בסדרת מפגשי עיון ולימוד פתוח בנושא עיצוב זיכרון השואה הקולקטיבי בחברה הישראלית. מפגשי הלימוד לוו על ידי חוקרי שואה בכירים.
הסטודנטים יזמו במהלך השנה אירועים מגוונים במטרה להשפיע על השיח הציבורי בישראל אודות הצרכים השונים של שרידי השואה. הסטודנטים קיימו פעילות חווייתית ויצירתית לקראת החגים לרווחתם של ניצולי השואה.

סֶלפִי (באנגלית: selfie) הוא דיוקן עצמי מצולם, ונגזר מהמילה האנגלית "self", שפירושה "עצמי". הסטודנטים והניצולים צילמו דיוקנאות עצמיים משותפים, אשר למעשה מציגים עולם רחב של נתינה הדדית. הצילומים מציעים למתבונן לפגוש בניגוד בין הצילום העצמי הנתפס כ"אנוכי" לבין העשייה למען "האחר".

מעניין לציין את היחסים הסמנטיים המתקיימים בשפה העברית בין פנים לפנימיות, ובין אחר לאחריות, יחסים אשר אינם קיימים בשפות לועזיות.

בתערוכה מוצגים 7 צילומים עצמיים של הסטודנטים יחד עם ניצולי השואה אותם הם מלווים, ו-4 צילומים מפעילותם ההתנדבותית של הסטודנטים כקבוצה למען אוכלוסיית ניצולי השואה.

התערוכה מוצגת בבניין הספרייה למדעי החברה ולניהול באוניברסיטת ת"א באדיבותה של מנהלת הספרייה, גב' שלומית פרי.

אירוע הפתיחה ייערך ביום חמישי, 23 ביולי, 2015, ז' באב תשע"ה, בשעה 18:00 בקומת הכניסה של הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר-מוס.

תמונות מתוך אירוע הפתיחה >>

לפרטים נוספים:

הלל תל אביב - 03-7447629

* התוכנית החינוכית 'זכור וכבד' נתמכת על ידי מענק מטעם ועידת התביעות.