מפגש "מקבץ בסלון": מנחים, כותבים ומשוחחים

14 במרץ 2018, 19:00 - 20:30
בתשלום
מפגש "מקבץ בסלון": מנחים, כותבים ומשוחחים

העמותה הישראלית להנחיה ולטפול קבוצתי והספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך מזמינים אתכם להשתתף ב- ​​

מפגש "מקבץ בסלון"
מנחים, כותבים ומשוחחים

המפגש הקרוב בסדרת מפגשים המבוססים על מאמרים שפורסמו בכתב העת "מקבץ" יוזמה שצמחה מתוך רצון לקרב את הטקסט, לעורר סקרנות, ולאפשר למידה התנסותית משמעותית.

המפגש משלב הרצאה ושיחה - דיאלוג בין כותבים, קוראים וחוויה קבוצתית.

שיחה עם אפרת ציגנלאוב על מאמרה
"סייג לחוכמה שתיקה"

ביום רביעי, .14.3.18, בין 19:00-20:30 (התכנסות ב-18:30)

מה היית עושה במצב שבו:

• משתתפת בקבוצה שלך שואלת את הרב האם הוא מאשר לה לכתוב עבודת רפלקציה על הקורס
  • משתתפת בקבוצה שלך מכריזה על "תענית שתיקה"
  • עגלת תינוק שנוכחת במפגשים של הקבוצה שלך לא זוכה להתייחסות

שאלות אילו ונוספות יובאו לדיון בערב בו תציג הכותבת את המפגש המתקיים בקבוצות יחסים בינאישיים במכללה חרדית בין העולם החרדי לעולם הקבוצות. מפגש זה מזמן מפגש עם תרבות, שפה וערכים חדשים.
בעקבותיו היא תדון בביטויים הקבוצתיים של מפגש זה, כגון: שתיקה, פיצול לתתי קבוצות ותפקיד "הנזהר". הכותבת תציג את המסע האישי שלה כמנחת הקבוצות הללו בעשר השנים האחרונות, ותציע דרכי הנחיה, שאפשרו לה לנווט בין הכוחות השונים ולסייע לקבוצה לקיים בתוכם תנועה.
המשתתפים יוזמנו להרחיב את הדיון לקבוצות נוספות בהן מוצא עצמו הפרט אמביוולנטי בין היטמעות להתבדלות, בין חשיפה לשמירה על המרחב האישי, בין דיבור לשתיקה.  המאמר התפרסם ב"מקבץ" גיליון נובמבר 2017

אפרת ציגנלאוב היא פסיכולוגית ארגונית מומחית ומנחת קבוצות. מלמדת הנחיית קבוצות בבית הספר לעבודה סוציאלית אונ' חיפה, בתכנית הדו-שנתית להנחיית קבוצות אונ' תל אביב, במכללה האקדמית לחברה ואמנויות, ובבית הספר המרכזי לעובדים בשירותים החברתיים. דוקטורנטית בתכנית לניהול ויישוב סכסוכים באונ' בן גוריון בנגב.

דברי פתיחה: ד"ר תמר שגיב - מרצה להתנהגות ארגונית בפקולטה לניהול באונ' תל אביב, חברת סגל בתכנית הדו-שנתית להנחיית קבוצות אונ' תל אביב, מנחה ומדריכה סדנאות בשפת תמונע ליוצרים

יש להירשם לערב מראש. עלות המפגש כוללת גיליון מקבץ משנים קודמות וכיבוד קל
עלויות: בהרשמה מוקדמת עד . 4.3 : חבר/סטודנט/גמלאי 60 ₪ ; אחר 75