מפגש "מקבץ בסלון": שיחה עם אורי לוין

22 בינואר 2019, 18:00 - 20:00
מפגש "מקבץ בסלון": שיחה עם אורי לוין

העמותה הישראלית להנחיה ולטפול קבוצתי והספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך מזמינים אתכם להשתתף ב- ​​

מפגש "מקבץ בסלון"

המפגש הקרוב בסדרת מפגשים המבוססים על מאמרים שפורסמו בכתב העת "מקבץ" יוזמה שצמחה מתוך רצון לקרב את הטקסט, לעורר סקרנות, ולאפשר למידה התנסותית משמעותית.

המפגש משלב הרצאה ושיחה - דיאלוג בין כותבים, קוראים וחוויה קבוצתית.

שיחה עם אורי לוין על מאמרו

"החיפוש אחר האמת: עקרונות החשיבה של ביון, תהליכים קבוצתיים, וצמיחה נפשית בסרט 12 המושבעים".

ביום שלישי, .22.1.2019, בין 18:30-20:00 (התכנסות ב-18:00)

במפגש, נחקור את הקושי הנפשי לשהות באזורי החיפוש אחר האמת, ונצפה בקטעים מהסרט '12 המושבעים', בו ניתן למצוא הדגמות מרתקות לארבעת עקרונות התפקוד הנפשי שביון מתווה, ולדרך שבה הם באים לידי ביטוי בקבוצות שונות בקליניקה, בארגון ובחברה כולה.בספרו 'התנסויות בקבוצה' (1959), מתאר ביון יחסים בין האספקט הקבוצתי שיש לו יכולת חשיבה (קבוצת העבודה), לבין האספקט הקבוצתי שנעדר יכולת חשיבה (קבוצת הנחות היסוד). מתוך ספר זה, וכתיבתו המאוחרת יותר, ניתן לנסח ארבעה עקרונות של תפקוד נפשי, שהראשון שבהם הוא הצורך האנושי לדעת את האמת. בעקרון זה מניח ביון שהמוטיבציה האנושית הבסיסית היא חקר האמת. ההתפתחות הנפשית היא משחק גומלין בין כוחות החותרים להכרת האמת, לבין הכוחות שפועלים להימנע מכאב הגדילה והצמיחה שכרוכים בחיפוש זה.

אורי לוין (MA), פסיכולוג קליני מומחה, אנליטיקאי קבוצתי ויועץ ארגוני, מלמד במכון הישראלי לאנליזה קבוצתית, בתוכנית להנחיית קבוצות ובבית הספר לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב, חבר בועד המנהל של האיגוד האירופאי לפסיכותרפיה פסיכואנליטית (EFPP), מטפל אישי, זוגי וקבוצתי בפרקטיקה פרטית בת"א.

דברי פתיחה:

ד"ר תמר שגיב - מרצה להתנהגות ארגונית בפקולטה לניהול ע"ש קולר, אוניברסיטת תל אביב. מנחת קבוצות ומדריכה. מלמדת בתכנית להכשרת מנחי קבוצות באוניברסיטת תל אביב. מתמחה בפסיכותרפיה למבוגרים ובני נוער

מפגשי מקבץ בסלון תל אביביים»

רישמו אותי לאירוע