מפגש "מקבץ בסלון": עם ד"ר גילה עופר

27 ביוני 2019, 18:00 - 20:00
מפגש "מקבץ בסלון": עם ד"ר גילה עופר

העמותה הישראלית להנחיה ולטפול קבוצתי והספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך מזמינים אתכם להשתתף ב- ​​

מפגש "מקבץ בסלון"
מנחים, כותבים ומשוחחים

המפגש הקרוב בסדרת מפגשים המבוססים על מאמרים שפורסמו בכתב העת "מקבץ" יוזמה שצמחה מתוך רצון לקרב את הטקסט, לעורר סקרנות, ולאפשר למידה התנסותית משמעותית.

המפגש משלב הרצאה ושיחה - דיאלוג בין כותבים, קוראים וחוויה קבוצתית.

שיחה עם ד"ר גילה עופר
תהליכים קבוצתיים בסרט "כמו בגן עדן". מנהיגות מצמיחה ומנהיגות מצמיתה (מקבץ, 2009)

ביום חמישי, 27.6.2019, בין 18:30-20:00 (התכנסות ב-18:00)

הסרט מספר על מנצח תזמורת בעל שם עולמי השב לכפר ילדותו בשוודיה, והופך למנצח של המקהלה המקומית. תחת שרביטו משתנה המקהלה ואתה משתנים כל חיי הקהילה.

הסרט מעלה מגוון רב של נושאים המעסיקים אותנו כמנחי קבוצות. במפגש הנוכחי אתמקד באספקט של הנחיית קבוצה וטיפול קבוצתי כפי שהוא משתקף בטווח בין הנהגה מצמיתה להנהגה מצמיחה בסרט. הסרט מתאר כיצד אנשים בחברה שמרנית המתנהלת תחת פיקוחו של כומר הקהילה נעולים בתפקידים סטריאוטיפים המעכבים ומונעים את התפתחותם האישית. האפשרות לצמיחה נוצרת תחת שרביטו של מנצח\מנחה\מנהיג\מורה המאפשר זאת.

לדיון ניעזר בתיאוריות העוסקות בקשב, בתנאים לצמיחת הפרט, בתכונות של מנחה קבוצה (conductor), ובתהליכי הנחיה. נסיק מסקנות לגבי הנחייה, הוראה, ועבודה עם קבוצה.

גילה עפר, Ph.D – פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה ואנליטיקאית קבוצתית. חברה מייסדת ויו"ר לשעבר של מכון תל-אביב לפסיכואנליזה בת זמננו(TAICP) וחברה מייסדת של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. מרצה ומדריכה בתוכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב ובעלת פרקטיקה פרטית בתל-אביב. היא מובילה הקמת מכונים לאנליזה קבוצתית באסטנבול ובבוקרשט. ד"ר עפר מתאמת הפעילות בארצות אירופה המזרחית בפדרציה האירופאית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית (EFPP) ועורכת את הג'ורנל המדעי של ה-EFPP. עבודותיה פורסמו בג'ורנלים בינלאומיים מובילים. ספרה "A Bridge over Troubled Water: Conflicts and Reconciliation in Groups and Society" יצא ב-2017 בהוצאת KARNAC.

דברי פתיחה - ד"ר תמר שגיב  מרצה להתנהגות ארגונית בפקולטה לניהול ע"ש קולר, אוניברסיטת תל אביב. מנחת קבוצות ומדריכה. מלמדת בתכנית להכשרת מנחי קבוצות באוניברסיטת תל אביב. מתמחה בפסיכותרפיה למבוגרים ובני נוער

מפגשי מקבץ בסלון תל אביביים»