הרצאת זום: תמר אלמוג ועוז אלמוג על ספרם "כל שקרי האקדמיה"

תמר אלמוג ועוז אלמוג

19 במאי 2020, 16:00
נשארים בבית, מתחברים בזום
הרצאת זום: תמר אלמוג ועוז אלמוג על ספרם "כל שקרי האקדמיה"

הנכם מוזמנים למפגש  עם תמר אלמוג ועוז אלמוג שיספרו וישוחחו איתנו על רב המכר החדש שלהם: כל שקרי האקדמיה.

תמר היא מומחית ללמידה והדרכה, ועוז הוא סוציולוג והיסטוריון, ושניהם חברי סגל באוניברסיטת חיפה.

"אנו חיים בתקופה של עלייה מהירה בשיעור בעלי התארים האקדמיים, של שיפור עקבי ברמת החיים ובתוחלת החיים ושל מפץ של יזמות והמצאות. עושה רושם שהמדע מצליח מאי פעם וההשכלה הגבוהה פורחת. אבל התמונה הזאת מתעתעת. האקדמיה העולמית נמצאת במשבר העמוק בתולדותיה. זהו משבר כלכלי, אינטלקטואלי, ארגוני, ערכי וחינוכי, והוא אינו תקלה או בעיה זמנית. המודל האוניברסיטאי המסורתי, ששורשיו נטועים בימי הביניים, נמצא בתהליכי שחיקה מתקדמים ומגלה אותות מצוקה משום שהוא כפוף, כמו מודלים מסורתיים אחרים בתקופתנו, לשינויים מבניים. אנו בעיצומה של תקופת מעבר, שבה הישן כבר לא מתאים והחלופה מתחילה להיבנות".

לצד הביקורת הנוקבת  מציעים תמר ועוז אלמוג חישוב מסלול מחדש ומעבר למודל רענן של  מחקר, למידה והשכלה.

ההרצאה תתקיים ביום ג', 19.5.20, בשעה 16:00 באמצעות אפליקציית זום.

לינק להרצאה יישלח בסמוך למועד ההרצאה. אנא בידקו כי המייל איתו אתם נרשמים מדוייק.

הרשמה לאירוע

שימו לב: ההשתתפות באירוע זה מחייבת הרשמה מוקדמת

חדשות והודעות

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>