הרצאה: "שדה הקרב העתידי"

ד"ר לירן ענתבי

11 בדצמבר 2018, 16:00
הרצאה: "שדה הקרב העתידי"

לטכנולוגיה הייתה מאז ומעולם השפעה משמעותית ביותר על הלוחמה, מלחמות והזירה הבינלאומית. לטכנולוגיה הכוח לשנות מאזני כוחות ואפילו להוריד מעצמות מגדולתן. בעידן הנוכחי אנו רואים שימוש הולך וגובר בטכנולוגיות מתקדמות בשדה הקרב, כאשר הבולטות בינהן: רובוטיקה, בינה מלאכותית וטכנולוגיות מחשוב נוספות. השינויים הללו גורמים לנו לתהות: כיצד תיראנה מלחמות המחר? במסגרת ההרצאה נברר כיצד תראה הלוחמה בעתיד?  האם רובוטים אוטונומיים חמושים עשויים להשמיד את העולם?  האם בעולם של רובוטים מתקדמים, אנו עתידים לראות שדות קרב ריקים מבני אדם? והאם מלחמה הופכת למשחק מחשב? הרצאה בשפה ברורה ונגישה מלווה בתמונות וסרטונים שתאפשר לכל שומע להכיר מושגים בתחום ולתהות על שאלות מהותיות לעתיד של עולמנו.

ד"ר לירן ענתבי היא עמיתת מחקר במכון למחקרי ביטחון לאומי INSS ומרצה באוניברסיטת תל אביב – בתואר שני בלימודי ביטחון ובאוניברסיטת בן גוריון -  בתוכנית האקדמית של בית הספר לטיסה של חיל האוויר. ד"ר ענתבי היא בוגרת תואר ראשון במדע המדינה, תואר שני בדיפלומטיה וביטחון ודוקטורט, מאוניברסיטת תל אביב. נושא עבודת הדוקטורט שלה הינו: רובוטים לוחמים בשירות הדמוקרטיה; כיום היא מייעצת לגורמים שונים בארץ ובעולם וחברה ב iPRAW  - הפאנל הבינלאומי לרגולציה של מערכות אוטונומיות אשר מייעץ לאו"ם. בין תחומי המחקר שלה טכנולוגיה צבאית, השפעת טכנולוגיות מתקדמות על מדיניות, כלים בלתי מאויישים, רובוטים ובינה מלאכותית ושדה הקרב העתידי.

ההרצאה תתקיים ביום ג', 11.12.18, בשעה 16:00.

מיקום: הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

רישמו אותי לאירוע