תערוכת צילום: "האוניברסיטה של החיים"

התערוכה תוצג עד אמצע חודש ספטמבר

01 באוגוסט 2021, 9:00 - 12:00
קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
תערוכת צילום: "האוניברסיטה של החיים"

האוניברסיטה של החיים" היא תערוכת תמונות הכוללת 6 תמונות אשר נועדו לשקף ולהציג את המרחב האוניברסיטאי כפלטפורמה לקבלת ערך מוסך מלבד התואר הנכסף – היכרות הדדית, מציאת שיח משותף חדש וחשיפה לאנשים המגיעים מרקעים שונים על-ידי שיח נטול דעות קדומות וזאת בעזרת שילוב הטרוגני במרחב הלימודי המשותף.

בעזרת התמונות רצינו להביא אל קדמת הבמה סיטואציות שלא בהכרח היינו נתקלים או יכולים להשתלב בהן במקום אחר, ולהניח את הזרקור על פעילות משותפת בין סטודנטים המגיעים מרקעים שונים. כלומר – שימת דגש על שילוב בין כלל העולמות השונים אשר האוניברסיטה שלנו מכילה, בתוך סיטואציות שונות המתרחשות במרחב המשותף.

אנו מאמינים כי כל אדם ואדם הוא עולם ומלואו, שיכול להיות שונו בתוכנו, אך בסופו של דבר כולנו שווים בערכנו. אנו רואים בקבלת האחר כערך המוביל אותנו במהלך שנות לימודינו באוניברסיטה, ובהתאם לכך, אנו מעודדים את קיומו של השיח המשותף, את הסקרנות בהכרה של אמונות שונות, אורח חיים שונה או אפילו בהבנת הקשיים של האחר בדרך אל התואר.

התמונות אשר מוצגות בפניכם צולמו כחלק מפרויקט בקורס "בני-ברק פינת רוטשילד – חרדים ושאינם חרדים בישראל". מטרתו של הקורס היא לאפשר פלטפורמה להיכרות הדדית ופעולה משותפת בין סטודנטים חרדים ושאינם חרדים הלומדים בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב, וזאת באמצעות תהליך ייחודי המשלב למידה משותפת, מפגשים בינאישיים ושיתוף פעולה לכדי יצירת תוצר סופי: הפרויקט המשותף שלנו, אותו אנו מציגים בפניכם כעת.