תערוכה: "פעם היו פה בחירות..."

תערוכה של כרזות מקוריות משנות ה-50 מאוסף דן שלזינגר

23 באוקטובר 2022, 17:00
אולם הספרים השמורים (לשעבר), הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
תערוכה: "פעם היו פה בחירות..."

דן שלזינגר, בוגר ביה"ס למדעי היהדות וארכיאולוגיה והפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב המגדיר את עצמו כ"ארכיאולוג אורבאני, ונברן בִּלְתִּי נִלְאָה" אוסף ושומר "ישראליאנה", פריטי אספנות וכרזות היסטוריות שהודפסו בישראל משנות קום המדינה.

בעשור הראשון של מדינת ישראל רבים מבין העולים החדשים טרם דיברו עברית ולכן היתה משמעות מיוחדת לכרזה מצוירת שיכלה להעביר מסר ברור באופן ויזואלי ובשפות השונות. הכרזות נתלו בחוצות הערים על לוחות מודעות. מעניין לראות את המודעות ההיסטוריות הללו, שהיוו נקודת חיבור עיקרית בין המפלגות לבין הציבור הרחב בשנים בהן לא התנהלו הקמפיינים ברשתות חברתיות כמו טוויטר, פייסבוק או אינסטגרם ואפילו תשדירי בחירות טלוויזיוניים עדיין לא היו כי עוד לא החלו שידורי הטלוויזיה בישראל.

פעמים רבות שכרו המפלגות את הציירים הטובים ביותר שהייתה למדינה החדשה להציע, שציירו כרזות העוסקות בנושאים בוערים כמו כגון עבודה עברית, החיסכון לפנסיה, שוויון חברתי, חיסול האבטלה, חינוך וכיו"ב.

התעמולה של המפלגות הייתה פעמים רבות מאוד אומנותית עם גרפיקה צבעונית ומרשימה, בכרזות מופיעות גם קריקטורות מצחיקות.

אנו מזמינים את הקהל הרחב להגיע ולהתרשם.

אירוע הפתיחה יתקיים ביום שני, 24.10, בשעה 17:00 »