אירוע פתיחת תערוכת הצילום הקבוצתית: "דרום מתחדש"

אוצרת התערוכה: טלי קצורין

11 במרץ 2019, 17:30
קומת הביניים, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
אירוע פתיחת תערוכת הצילום הקבוצתית: "דרום מתחדש"

אירוע פתיחת התערוכה יתקיים ביום שני, 11.3.19 בשעה 17:30
בקומת הביניים, בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

על התערוכה:

משתתפים: יורם אורן, דסי אקשטיין, אלי אשרף, מנוחה וייס, שושנה טראובה, רחל לב, עדנה מיזריצקי, דינה נוף, רעיה שטיינברג

קבוצת הצילום בהנחיית טלי קצורין פועלת בשנים האחרונות כקבוצה לומדת ומתפתחת בתחום הצילום. חברי הקבוצה מעשירים ומפרים זה את זה, משתפים את ההתנסויות, הבעיות, ההתלבטויות, החוויות ואת התמונות שצולמו.

מאות עפיפוני תבערה הופרחו באוויר בקיץ האחרון, אלפי דונמים של שטחים חקלאיים ופתוחים נשרפו וסבל רב נגרם לתושבים בעוטף עזה. צלמים רבים מהארץ ומהעולם תיעדו את התוצאות ההרסניות של טרור העפיפונים ושיתפו את הציבור בתוצאותיו ההרסניות לסביבה ולחיים באזור.

באוקטובר 2018, יצאנו לאיזור תל ג'אמה ויער בארי לתעד את תוצאות השריפות. צילמנו את העצים ואת השטחים הנרחבים שרופים ושחורים במקום המרבדים המרהיבים של ירוק ואדום שאנו רגילים לראות בחורף.

כעבור חודשיים, יצאנו שוב לבחון את השפעת הגשמים על השטחים השרופים וגילינו.. התחדשות!  הטבע ממשיך במחזוריות השנתית. השטחים השחורים כוסו בשכבה ירוקה של התחדשות ותקווה לעתיד.

בתערוכה זאת, אנו מציגים את השחור של השריפות ואת התקווה לעתיד ירוק ומתחדש.

התערוכה מוצגת בבניין ספריית מדעי החברה של אוניברסיטת תל אביב באדיבותה של מנהלת הספרייה שלומית פרי, אנו שותפים לדעתה כי מוסד העוסק בהוראה ובחקר החברה הישראלית חייב להציג את הפנים השונות של החיים במדינה.