מפגש "זכרון בסלון" לרגל יום השואה עם יעקב רייכרט

הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר מוס
ללא תשלום
מפגש "זכרון בסלון" לרגל יום השואה עם יעקב רייכרט

זיכרון בסלון נולד מתוך ההבנה שהחיבור שלנו, בני הדור השלישי, לשואה- הולך ונחלש. זכרון בסלון הוא פתרון אלטרנטיבי לטקסים הממלכתיים ולצפייה המסורתית בטלוויזיה ולאפשר חיבור אחר.

כולנו הרי יודעים שחשוב לזכור את השואה - אבל לפעמים מרגישים שאנחנו לא יודעים איך בדיוק לעשות את זה. אנחנו רק מרגישים שהדרך שאנחנו מכירים, זו שלימדו אותנו בבית הספר, זו של הטקסים הממלכתיים והססמאות על גבורה ו״לא נסלח״, היא לא הדרך הנכונה בשבילנו.

ואומרים לנו שהשואה משפיעה -גם היום- על חיי היומיום שלנו, אבל עדיין היא לרוב נראית כמו אירוע שהתרחש לפני זמן רב, בגלקסיה רחוקה רחוקה. אושוויץ-בירקנאו, טרבלינקה, סוביבור, באותה מידה אלה היו יכולים להיות השמות של פלנטות אחרות -  כי מה להם ולמציאות הישראלית  ב-2015? ועדיין, גם אם לא תמיד ברור לנו במבט ראשון, לשואה יש קשר הדוק למציאות היומיומית שלנו. היא נוכחת בכל היבט בחיינו: במשפחות שלנו, בפוליטיקה שלנו, באופן שבו אנחנו חושבים על העולם, באופן שבו אנחנו מתייחסים לעצמנו, למדינה שבה אנחנו חיים ולמדינות אחרות. באופן שבו משהו בתוכנו מתכווץ בכל פעם שאנחנו נזכרים: גם הסבים שלנו היו שם, בפלנטה ההיא. בעצם, היא במרחק 4 שעות טיסה ו-60 שנות היסטוריה, זה הכל.

כדי לזכור את השואה, חשוב קודם להקשיב לאלו שהיו בה, שביקרו בפלנטה הרחוקה, האכזרית ההיא, ושרדו כדי לספר. אנחנו גם מאמינים שכדי לעסוק בשואה באופן שמתאים ל- 2015 צריך קודם כל להחזיר לעיסוק בשואה את החופש ממסגרות ומפורמאליות, מהממלכתיות שבמשך שנים הרחיקה רבים מכל רצון לעסוק בה.

החופש להביע את הזיכרון שלנו בכל דרך שבה נרצה - באמצעות דיון, במוסיקה, בהקראת שירה, כל אחד לפי הדרך המיוחדת שבה מתבטא הזיכרון שלו או שלה את השואה. כל עוד נהיה יחד ונדבר על זה - הזיכרון יבוא.

הרעיון ל"זיכרון בסלון" נולד לפני ארבע שנים, בסלון אחד שהייתה בו חווית אחדות, שיתופיות ופתיחות, ומשם הוא גדל והתרחב. בכל שנה אנחנו מתרגשים לגלות עוד ועוד בתים ברחבי הארץ והעולם שמוצאים ב״זיכרון בסלון", דרך חשובה ומשמעותית לעסוק בנושא. (מתוך אתר אגודת הסטודנטים).

השנה אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בפעילות "זכרון בסלון"אצלנו בספרייה עם העד מר יעקב רייכרט שישתף אותנו בסיפורו האישי.

אנא הרגישו חופשי  להביא קטעי קריאה, שירה או אף קטע מוזיקלי שתרצו לשתף במפגש.

***שימו לב כי מספר המקומות מוגבל***

להרשמה >>

מפגש הזכרון יתקיים ביום חמישי, יום השואה, 16.4.2015, בשעות 17:00-19:00.

מיקום: הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר-מוס.

לאתר "זכרון בסלון" >>

לפרטים נוספים: