מפגש "זיכרון בסלון: שבעת מדורי רעב ומחבוא"

עם העדה גב' זיוה וילהלמינה סוסק

09 באפריל 2018, 16:00 - 18:00
הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך ע"ש ברנדר מוס
מפגש "זיכרון בסלון: שבעת מדורי רעב ומחבוא"

זיכרון בסלון נולד מתוך ההבנה שהחיבור שלנו, בני הדור השלישי, לשואה- הולך ונחלש. זיכרון בסלון הוא פתרון אלטרנטיבי לטקסים הממלכתיים ולצפייה המסורתית בטלוויזיה ולאפשר חיבור אחר.

כולנו הרי יודעים שחשוב לזכור את השואה - אבל לפעמים מרגישים שאנחנו לא יודעים איך בדיוק לעשות את זה. אנחנו רק מרגישים שהדרך שאנחנו מכירים, זו שלימדו אותנו בבית הספר, זו של הטקסים הממלכתיים והססמאות על גבורה ו״לא נסלח״, היא לא תמיד הדרך הנכונה בשבילנו.

השנה אנו מזמינים אתכם לקחת חלק במפגש "זיכרון בסלון: שבעת מדורי רעב ומחבוא" אצלנו בספרייה עם העדה גב' זיוה וילהלמינה סוסק:

זיוה וילהלמינה סוסק, ניצולת שואה, אשת חינוך בעברה, סופרת ומשוררת בהווה, ספרה, 'בתיאבון וילהלמינה', עוסק בזיכרונותיה כילדה בשואה. זיוה, בת להורים שברחו מפולין לאוקראינה, נשלחה עם אמה לאוזבקיסטן ומצאה מסתור בבית יתומים נוצרי. היא שרדה את שנות המלחמה בתנאים קשים של חולי ורעב, במקום שילדים מעטים שרדו בו.

זיוה תספר את סיפורה המרתק ומעורר ההשראה על חייה – מילדותה מרובת התלאות והייסורים ועד לחוויותיה כילדת שואה "סבונית" בישראל הצברית, ולהתערותה המלאה בארץ.

באירוע ישולבו קטעי מולטימדיה.

**אנא הרשמו בטופס בתחתית הדף***

מפגש הזיכרון יתקיים ביום שני, 9.4.2018, בשעות 16:00-18:00.

מיקום: הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך ע"ש ברנדר-מוס.

לאתר "זיכרון בסלון" »

רישמו אותי לאירוע