הזמנה להרצאה: "בשמלה אדומה וכומתה חומה- מגדר, אתניות וצבא"

מרצה: ד"ר דנה גרוסוירט-קחטן, המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה

01 בינואר 2015, 13:00
כיתת המחשבים, הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר מוס
הזמנה להרצאה: "בשמלה אדומה וכומתה חומה- מגדר, אתניות וצבא"

הרצאה:"בשמלה אדומה וכומתה חומה- מגדר, אתניות וצבא"

השירות הצבאי תופס מקום מרכזי בכינון הזהות הגברית ההגמונית, הלא היא החייל הקרבי. המחקר שיוצג בוחן את מאפייני הגבריות של החייל הקרבי הישראלי במטרה לפרק את התפיסה ההומוגנית שלו ולבחון את הגיוון שקיים בתוכו.

בניגוד לדימוי ההומוגני של הגבריות הקרבית שהוצג בספרות, מחקר זה מראה כי בפועל קיימים דימויים מגוונים של גבריות קרבית. דימויים אלה הם תוצר של התרבויות האתניות שמאפיינות את החטיבות בהם משרתים החיילים. תרומתו של מחקר זה היא בחיבור שבין גבריות, אתניות וצבא, בבחינה מחודשת של הדימוי ההגמוני של החייל הקרבי, בחשיפת הגורם האתני שמאפיין את החייל הקרבי ובאתגור ויצירת אלטרנטיבה לגבריות ההגמונית.

ההרצאה תתקיים ביום חמישי, 1.1.15, בשעה 13:00,

בכיתת המחשבים, הספרייה למדעי החברה ולניהול.

להרשמה להרצאה >>

הזמנה להרצאה >>