כללים לעריכת ציטוטים ביבליוגרפיים

כללי ציטוט ביבליוגרפי הם כללי תיעוד ורישום מקורות המידע השונים בהם נעשה שימוש בעבודה אקדמית. ציטוט מקורות מידע בגוף העבודה חשוב היות והוא נותן קרדיט למחבר הפרסום, ומאפשר לקורא לאתר את הטקסט המקורי. אופן הציטוט צריך להתאים לאחת ממערכות כללי הציטוט המקובלות, ויש להקפיד על אחידות הרישום. שיטות ציטוט ביבליוגרפי באות למסד את כללי הרישום והאזכור. הציטוט כולל את הפרטים הבאים: שם המחבר או המחברים, שנת ההוצאה, שם החיבור, שם הפירסום או המסגרת  בתוכם החיבור נכתב (הוצאת ספרים, כתב עת, עיתון, אנציקלופדיה, וכולי).

 

קיימות מספר שיטות לציטוט ביבליוגרפי,  ויש הבדלים בין השיטות השונות. כל תחום דעת או מוסד, וכל כתב עת או מו"ל משתמש באחת משיטות אלה, ומפרסם הנחיות לכללי הציטוט הנהוגים בו. בעבודות או מאמרים המוגשים למוסד מסוים או מתפרסמים בו יש להשתמש בשיטת הציטוט המקובלת בו. לפני תחילת כתיבת עבודה מומלץ לברר עם המרצה מהי השיטה המקובלת עליו/ה, ובהתאם לכך לפנות להנחיות לכללי הציטוט ולארגן את מקורות המידע לפי אותה שיטה באופן עקבי ואחיד. 

 

חשוב לזכור כי שימוש במידע, רעיון, נתונים או כל חומר אחר שנכתב על ידי אדם אחר ללא מתן קרדיט בעת אזכור המידע ׁ( על-ידי ציטוט או אזכור), עשוי להיחשב כעבירה של גניבה אקדמית (פלגיאט). כלומר, ניסיון להציג דברים של האחר כדברי הכותב עצמו.

  • APA
  • סגנונות ציטוט נוספים
  • תוכנות לניהול ועריכת ציטוטים
  • הפניה למוסדות השכלה גבוהה אחרים בארץ
APA

כללי הציטוט של האגודה האמריקנית לפסיכולוגיה( American Psychological Association)  נמצאים כיום בשימוש על ידי כותבים וחוקרים במגוון רחב של תחומי דעת. כללי ציטוט אלו נהוגים בחוגים רבים באוניברסיטת תל אביב, כגון: מדעי החברה, חינוך, ניהול, סיעוד ועוד. המהדורה  העדכנית ביותר של כללי APA היא המהדורה השביעית - Publication Manual of the American Psychological Association

מידע מקוון אפשר למצוא באתר ה- APA .

הנחיות כיצד לצטט את ChatGPT

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>