אירוע חגיגי להשקת הספר: "בזכות ההזדקנות"

מאת ד"ר כרמל שלו

31 בדצמבר 2019, 18:00 - 20:00
אירוע חגיגי להשקת הספר: "בזכות ההזדקנות"

תכנית האירוע:

♦ 18:00   התכנסות וכיבוד קל

♦ 18:15   דברי פתיחה והנחייה, ד"ר עירית בלובשטיין

♦ ברכות - פרופ' דפנה הקר

♦ הרצאות

• פרופ' חיים חזן - זיקנה - בין מראית עין לעין הסערה
  • ד"ר ורדה גרין - אתגרים בטיפול בזיקנה
  • ד"ר כנרת להד - הזדקנות ומגדר
  • פרופ' יעקב רז - מבט בודהיסטי על הזדקנות
  • ד"ר כרמל שלו - דברי המחברת

♦ שיח עם הקהל

♦ 20:00   סיום

על הספר:

הספר "בזכות ההזדקנות" מאת כרמל שלו מזמין את הקוראים לפגוש את ההזדקנות בראשית המאה ה-21 בישראל במבט מפוכח, ולראות בה הזדמנות לצמיחה תודעתית, כדי להזדקן בחן ובחסד.

המחברת שוזרת נרטיב אישי של חוויותיה מול הורים מזדקנים ומול הזדקנותה היא עם ביקורת על היחס אל הזדקנות בתרבות של אנטי-אייג'ינג, מתוך השקפת עולם השואבת מחוכמה בודהיסטית עתיקה והמזמינה את הקוראים להיפתח אל ההזדקנות בלב חומל, סקרן ואמיץ.

הספר מביא תובנות ממאות קבוצות מדיטציה, לימוד ושיח שהמחברת הנחתה בשש השנים האחרונות במסגרת תנועת "חכמת ההזדקנות", אשר פועלת להטמעת מיינדפולנס בשירותי הזקנה בישראל.

הספר מיועד לבני כל הגילים, לכל מי שפוגשים הזדקנות בעצמם, בקרוביהם או במטופליהם, לאנשי מקצוע ולחוקרות וחוקרים של הזדקנות.

על המחברת:

ד"ר כרמל שלו היא משפטנית שעבדה בשירות הציבור והתמחתה בזכויות נשים, זכויות אדם וביואתיקה. היא הייתה פורצת דרך כחוקרת פמיניסטית של יחסי הולדה רפואית, ובין היתר, לימדה בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב (1988-2009) וכיהנה כחברה בוועדת האו"ם לביעור הפליה נגד נשים (1994-2000) ובמועצה הלאומית לביואתיקה (2012-2016). היום היא פעילה כמייסדת מובילה של תנועת "חכמת ההזדקנות".

אירוע ההשקה יתקיים ביום ג', 31.12.19, בשעות  18:00 - 20:00

בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך