תכנון קריירה מחקרית וסדנאות אומן לקראת הגשה לתוכנית הבתר-דוקטורט של מארי-קירי

20 ביוני 2019, 10:00 - 18:00
תכנון קריירה מחקרית וסדנאות אומן לקראת הגשה לתוכנית הבתר-דוקטורט של מארי-קירי

קריירה אקדמית אינה מתפתחת מאליה. היא תוצאה של חשיבה והבניה מסודרת ושיטתית תוך כדי ניצול אפשרויות מזדמנות והתאמה מחושבת לצרכי הסביבה.

קריירה אקדמית אינה נבנית לבד או בתוך מעגלים צרים וחד פעמיים. היא תוצאה של התייעצות נמשכת ומתמדת – קשר עם הסביבה האקדמית הקרובה והבינלאומית. קשר של הסתכלות, התייעצות ולמידה על פיתוח קריירה וגיבוש אישיות מחקרית.

תוכנית מעברים אקדמיים שהיא יוזמה "מלמטה" ווולנטרית של חברי סגל מכל האוניברסיטאות בארץ מיועדת להקל ולהאיץ את תהליכי ההתפתחות האישית של תלמידי ותלמידות מחקר.

רישום וקבלה על בסיס תחרותי דרך הקישור הזה »

תכנית היום:

10:00 - 10:15 דברי פתיחה:

• פרופ' יואב הניס, סגן נשיא למחקר, אוניברסיטת תל -אביב
  • פרופ' דוד לוי-פאור, ראש תוכנית מעברים אקדמיים, וחבר סגל באוניברסיטה העברית
  • גב' סמדר הירש, איסרד - המנהלת הישראלית לתכניות המחקר והחדשנות של האיחוד האירופי

10:15 - 11:30

• ד"ר אודי זומר, תכנון קריירה וגיבוש אישיות מחקרית

11:30 - 12:15

• גב' סמדר הירש, תוכנית מארי קירי, מבוא למתחילים

12:15 - 13:30

• הפסקת צהריים

13:30 - 14:15

• פרופ' שירה דביר גבירצמן, קריירה לא שגרתית ולקחיה

14:15 - 15:30

• פרופ' סיגל אלון, המתכון החמקמק: המרכיבים הנדרשים להצלחה אקדמית

15:30 - 18:00

• סדנת עבודה על הצעות מחקר אישיות למלגות מארי-קירי (השתתפות מוגבלת לנרשמים שאושרו) בהדרכת גב' סמדר הירש ופרופ' דוד לוי-פאור

סדרת המפגשים שלנו מיועדת לתלמידי מחקר, בכל התחומים, אך בעיקר במדעי החברה והרוח. היא מסגרת לעידוד חשיבה בצורה שיטתית ומוקדמת ככל האפשר על פיתוח הקריירה.

אנחנו מציעים מפגשים עם חוקרים וחוקרות מובילים וסדנאות אומן לקבוצות קטנות של תלמידי מחקר המיועדות לתת כלים להצלחה בתחרות על מענקי מארי-קירי. מענקים אלו מיועדים בעיקר לשמש כאמצעי לצאת לחו"ל (כל העולם) לפיתוח קריירה בשלב הפוסט דוק.

שימו לב שבמסגרת המענק (יש סוגים שונים של מענקים) אפשר גם לקבל תמיכה בחזרה למשרה ולפוסט בארץ.

יום העיון יתקיים ביום חמישי, 20.6.19, בשעות 10:00 - 18:00

בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך