הרצאה: "פטנטים ככלי למודיעין תחרותי"

ענבר יסעור

19 במאי 2015, 15:00 - 16:30
הספרייה למדעי החברה ולניהול
הרצאה: "פטנטים ככלי למודיעין תחרותי"

הזמנה להרצאה: "פטנטים ככלי למודיעין תחרותי"

על היכולת להפיק מבקשות ופרסומי פטנטים את המידע העסקי הגלום בהם

מרצה: ענבר יסעור - מידענית לחברות מסחריות, מכוני מחקר וגופי פיתוח, מתמחה בחיפוש פטנטים.

פטנטים הינם כלי משפטי המספק הגנה על בעליהם מפני שימוש בהמצאתם. ככאלה, בקשות ופרסומי פטנטים עשויים להוות מקור מידע ייחודי ועשיר לנושאים מדעיים, טכנולוגיים ותחרותיים המשקפים מידע בעל ערך רב החיוני להבנת אסטרטגיית המתחרים.

בעידן בו חדשנות טכנולוגית מהווה נכס אסטרטגי מהותי המשפיע על רמת התחרותיות של גופים שונים, חשיפה מוקדמת לרשימת הבקשות והפטנטים של החברות והמתחרים בשוק, מאפשרת התמצאות מעמיקה עם הסביבה העסקית והתחרותית בה פועלת כל חברה, כמו גם מידע טכנולוגי חיוני ורב חשיבות לצורך זיהוי מגמות טכנולוגיות עתידיות בתחומי העיסוק של הארגון.

בהרצאה "פטנטים ככלי למודיעין תחרותי", יסקרו כלים ושיטות המאפשרים לאתר פטנטים ולהפיק מתוכם את המידע הרב והמגוון הגלום בהם, זאת לצורך הבנה מעמיקה עם הסביבה התחרותית והעסקית. ההרצאה תציג כיצד ניתן לאתר באמצעות בקשות ופרסומי פטנטים:

• מידע על שחקנים מובילים, שווקים, מגמות וטרנדים.
  • מידע על אנשי מפתח בארגונים.
  • מידע אודות תחומי העיסוק ומידע אודות מגמות ואסטרטגיות המו"פ של ארגונים.
  • מידע על שיתופי פעולה בין חברות.

ענבר יסעור היא מידענית המתמחה בחיפוש פטנטים ובאיתור מידע עסקי, מדעי וטכנולוגי עבור חברות עסקיות, חממות טכנולוגיות וגופי מחקר ופיתוח, מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל, מרכזת אקדמית של הקורס למידענות בטכניון ומלמדת באוניברסיטאות חיפה ובר אילן בקורסים הקשורים במידע פטנטי. ענבר מנהלת את פורום המידענים בישראל (I-FISH) ומייצגת בישראל את חברת Minesoft הבריטית המפתחת ומשווקת את מאגר הפטנטים - PatBase.

ההרצאה תתקיים ביום שלישי,  19.5.2015, בשעות 15:00-16:30.

מיקום: הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר-מוס.

להרשמה>>

להזמנה להרצאה >>