הרצאה: To-be education - מיזם חינוכי

14 במרץ 2018, 15:00 - 17:00
הרצאה: To-be education - מיזם חינוכי

הזמנה להרצאה: המיזם החינוכי To-Be Education

המיזם החינוכי To-Be Education מציע פלטפורמה המאפשרת למורות ומורים להפוך את התכנים הלימודיים והחינוכיים שלהם למשחק תפקידים מקוון.

למשחק זה יכולים להיות שימושים מגוונים: משחק חינוכי המציב דילמה מוסרית, משחק הבא להקנות ידע חדש או לסכם את הקנייתו, הזדמנות לדיון כיתתי בקבוצות על נושא מסוים שנלמד בכיתה וכיו"ב, כיד הדמיון הטובה על המורה, המרצה והתלמיד. משחקי To-Be נכתבים ומשוחקים כיום במאות בתי ספר ובמכללות, ואלפי תלמידים משתתפים בקבוצות הדיון.

איך זה עובד:

• בוחרים משחק קיים מתוך גלריית המשחקים – או כותבים משחק חדש
  • קובעים מועד למשחק עם המשתתפים – ומתחילים לשחק. הכיתה מחולקת על ידי המחשב לקבוצות דיון קטנות. כל תלמיד מקבל דמות, ומייצג אותה במשחק: את העמדה שלה ואת נקודת המבט שלה.
  • בתום המשחק מתקבל פלט של הדיונים השונים, וכן ניתוח סטטיסטי של ההשתתפות במשחק.

יתרונות משחק התפקידים המקוון של To-Be Education:

♦ אפשרות ליצור קבוצות דיון קטנות – מאפשר דיון משמעותי ללא קשר לגודל הכיתה
♦  הדיונים מתועדים וניתן לקרוא אותם גם בתום המשחק
♦  דיונים אנונימיים ופתוחים
♦  100% השתתפות של הלומדים
♦  אפשרות להשתמש בניו מדיה (קבצי תמונה, וידאו וקול) מתוך האינטרנט לצורך המחשת הטיעונים
♦  למידה מעצבת ומסכמת, למידה משמעותית, למידה עצמאית – בכל משחק
♦  למידה יצירתית, משחקית ומהנה

ד"ר יוכי שלח היא מרצה לקולנוע ותקשורת בסמינר הקיבוצים וסופרת (פרסמה 3 רומנים בלשיים), וכן עורכת משותפת של כתב העת האקדמי "מגדר". היא אחת השותפות במיזם To-Be Education והמנהלת הפדגוגית שלו. בעבר לימדה ספרות והייתה רכזת ספרות ורכזת שכבה בבית הספר התיכון באר טוביה.

ההרצאה תתקיים ביום ד', 14.3.18, בשעה 15:00.

מיקום: הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

להרשמה »