הרצאה:"לתפוס רוצח - המסע בעקבות האלמן הכפול שהורשע ברצח נשותיו"

עמרי אסנהיים

30 בנובמבר 2016, 16:00 - 17:30
הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
הרצאה:"לתפוס רוצח - המסע בעקבות האלמן הכפול שהורשע ברצח נשותיו"

את המסע בעקבותיו של האלמן הכפול שמעון קופר מתחיל כתב "עובדה" עמרי אסנהיים בשער של גן הילדים בקיבוץ אייל. שיחה אקראית עם אחת האמהות בגן של בנו מעוררת את חשדותיו של אסנהיים בנוגע לנסיבות מותה של אחת מחברות הקיבוץ. מתברר לו שאישה נוספת, שהייתה נשואה לאותו בעל, שמעון קופר שמו, מתה 15 שנים קודם בנסיבות לא ברורות. אסנהיים יוצא למסע בלשי עוצר נשימה בין הנשים בחייו של האלמן הכפול. כל פגישה מספקת לו עוד רמז לפענוח התעלומה, כל שיחה חושפת עוד טפח משיטות הפעולה של מי שיורשע ברצח שתי נשותיו.

בהרצאה מיוחדת וחדשה לכבוד יציאת ספרו החדש "לתפוס רוצח" מתאר אסנהיים שבע שנות מסע מטלטל, בדרך לגילוי האמת כנגד כל הסיכויים. מהטיפ הראשון בגן הילדים, ועד שישב רועד מהתרגשות באולם בית המשפט כשהאלמן הכפול הורשע ברצח נשותיו.

זה סיפור על הטלת ספק, על חתירה לצדק בכל מחיר, ועל נשים שהיו מוכנות לעשות הכל בשביל אהבה. לפעמים עד למותן.

עמרי אסנהיים הוא עיתונאי חוקר הנמנה זו השנה ה-11 על צוות הכתבים הבכיר של התכנית "עובדה". אסנהיים הוא חתן פרס סוקולוב לעיתונות חוקרת (2009), וזוכה פרס פרימור של הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו עבור תחקיר שהכין על הנעשה במכון לרפואה משפטית (2015) ועבור תחקיר הלוביסטים (2011). הוא נמנה על צוות המרצים הבכיר של בית הספר לתקשורת ועיתונאות "כותרת" באוניברסיטת תל-אביב.

לפני כשלוש שנים יצא לאור ספרו הראשון, שהפך לרב-מכר: "צאלים – הטראומה של סיירת מטכ"ל" (כנרת זמורה ביתן) ולאחרונה הוציא את ספרו  השני "לתפוס רוצח", המתאר את המסע התחקירי המטלטל שערך אסנהיים ושהביא להרשעתו של שמעון קופר ברצח שתי נשותיו.

אסנהיים גדל במושב תל-עדשים, ושירת כלוחם ביחידת החילוץ של חיל האויר (669). אחרי שחרורו מהצבא סיים תואר ראשון בכלכלה ובתקשורת באוניברסיטת תל-אביב, ובמקביל השלים לימודי תקשורת ועיתונאות בבית הספר "כותרת". ב-1999 החל לכתוב תחקירים וכתבות דיוקן נרחבות במקומון "העיר" של רשת שוקן, בעיקר בתחום הביטחון והפלילים. ב-2004, עבר ל"מעריב", שם כתב תחקירים עבור מוסף "סופשבוע", ו"מוסף שבת". באוקטובר 2006 עבר אסנהיים לשמש כתב בתכנית "עובדה".

ההרצאה תתקיים ביום רביעי, 30.11.16, בשעה 16:00

להרשמה>>