הרצאה: "שקיפות שלטונית וכיצד היא יכולה לשנות את המדינה"

תומר אביטל

23 באוקטובר 2018, 16:00
הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
הרצאה: "שקיפות שלטונית וכיצד היא יכולה לשנות את המדינה"

תומר אביטל ידבר על אחורי הקלעים של מסדרונות הכוח בישראל - איך באמת מתקבלות פה החלטות. מדוע הקים את מיזם "מאה ימים של שקיפות", מה זה שקיפות שלטונית ועיתונות עצמאית ואיך היא יכולה לשנות את המדינה. ולבסוף: איך כל אחד יכול להיות אקטיבסט מהכורסא.

תומר אביטל הוא עיתונאי עצמאי. מקים המיזם "מאה ימים של שקיפות" וממייסדי "קרן התחקירים" ו"לובי 99". תומר מוביל מיזמים בהם הציבור הרחב מקבל תפקיד ראשי של עורך, מקבל החלטות ובוחר מושאי התחקירים. דרך הפעלת תקשורת דמוקרטית תומר מתמקד גם בתיקון השלטון עצמו: הסיקור עוסק בעיקר בהגברת השקיפות השלטונית באמצעים יצירתיים.

בשנתיים האחרונות כונן "אוניברסיטה עממית" ברחבי הארץ - בה מרצים מובילים הסבירו בהתנדבות כיצד כל אזרח יכול לתמרץ את נבחרי הציבור לפעול למען הציבור. המיזם הטרי שלו הוא "סיירת השקיפות" בה חברים כבר כ-1200 איש, שמקבלים משימה דיגיטלית שבועית שהם יכולים לעשות מהכורסא למען הדמוקרטיה.

על מיזם "100 ימים של שקיפות" »

ההרצאה תתקיים ביום ג', 23.10.18, בשעה 16:00.

מיקום: הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

רישמו אותי לאירוע