הרצאה: "צ'טבוטים לשינוי חברתי"

מעין אלכסנדר

21 בנובמבר 2018, 16:30
הרצאה: "צ'טבוטים לשינוי חברתי"

צ'טבוט או צ'אט בוט הוא תכנת מחשב או בינה מלאכותית שמסוגלת לנהל שיחה באמצעות קול או טקסט. פעמים רבות צ'טבוטים מעוצבים כך ששיחה איתם תדמה שיחה עם בני אנוש. בפייסבוק לבדה, נכון לדצמבר 2017, פועלים 200 אלף צ'טבוטים, ומשתמשים בהם 1.3 מיליארד גולשים.

בהרצאה נסקור דוגמאות לצ'טבוטים שמפעילים ארגונים חברתיים וארגוני תרבות ומדע כערוץ תקשורת להנגשת מידע ושירותים, ונדבר על ההזדמנויות החדשות והאתגרים שעולים משימוש בצ'טבוטים.

על המרצה:

מעין אלכסנדר, מאפיינת חוויית שימוש ויועצת לפיתוח אתרי אינטרנט ופרויקטים חברתיים במרחב הדיגיטלי. בעלת הבלוג "אינטרנט, טכנולוגיה ושינוי חברתי". בעבר ניהלה פעילויות אינטרנט בשתיל - שירותי תמיכה ויעוץ לשינוי חברתי, וניהלה פרויקט הטמעת מערכת ניהול תוכן לאתרי האינטרנט באוניברסיטה העברית.

למעין תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במדיניות ציבורית. היא גרה בירושלים ופעילה חברתית-טכנולוגית במסגרות שונות ביניהן קבוצת ויקי נשים, הסדנא לידע ציבורי ו- Society Labs.

ההרצאה תתקיים ביום ד', 21.11.18, בשעה 16:30.

מיקום: הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך

רישמו אותי לאירוע