תערוכת ציורים של אמנים בעלי מוגבלות שכלית: "אדם. אמנות. חרות."

התערוכה תוצג עד סוף ספטמבר

07 ביולי 2016, 12:00
קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
תערוכת אקים

תערוכת "אדם. אמנות. חרות."

אוצרת : רוני אנקורי

סיוע: מיכל דרנגר

אקים ישראל פועלת לחשיפה ולקידום העשייה האמנותית של יוצרים עם מוגבלות שכלית בישראל.

חובתנו כחברה, לחלוק את הזירה האמנותית הישראלית, יחד עם אנשים עם מוגבלות שכלית, תוך הקפדה על אפשור חירותם להבעה עצמית ויצירת מקום מכובד, שוויוני והולם להם ולאומנותם.

בישראל חיים כ- 34,500 אנשים עם מוגבלות שכלית. רבים מהם עוסקים באמנות על כל גווניה. חלקם מתגלים כאמנים מרתקים ומרגשים ויצירותיהם הינן חלק בלתי ניפרד מחייהם.

תערוכת אמנות ייחודית זו הינה תמהיל המשלב בין מיזם של שימור והחייאת יצירות אמנות ותיקות, ואיתור וחשיפת יצירות אמנות חדשות. התערוכה מציגה עבודות של עשרות יוצרים עם מוגבלות שכלית, מרחבי הארץ.

התערוכה:“אדם. אמנות. חרות.” הינה פרי יצירתם של אמנים אוטודידקטים, ללא הכשרה פורמלית היוצרים ומציירים אינטואיטיבית, מתוך עולמם הפנימי ומזווית הראיה הייחודית להם וללא התערבות של גורם מתווך.

** התמונות בתערוכה הינן למכירה וההכנסות מועברות במלואן לאמנים**

לפרטים ניתן לפנות לאקים ישראל:

טלפון: 03-7662222

דוא"ל: ronia@akim.org.il

אירוע פתיחת התערוכה התקיים בספרייה ב-11.7.16 לצד האספה השנתית של הארגון, בין הדוברים והמברכים היו יו"ר אקים ישראל האלוף (במיל.) - עמי אילון וסגן נשיא האוניברסיטה פרופ' רענן ריין. מנכ"לית אקים ישראל - סיגל פרץ יהלומי, מנהלת הספרייה - גב' שלומית פרי ,יושבי ראש סניפי אקים ומתנדבים.

כתבה על אירוע ההשקה והאספה הכללית השנתית מתוך אתר אקים »

תמונות מאירוע ההשקה אשר התקיים בספרייה ב-11.7 »

על התערוכה באתר האוניברסיטה >>