תערוכת צילום: "מבעד לקיר הזכוכית"

צ'יימס ישראל

10 באוקטובר 2018, 14:00
קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
תערוכת צילום: "מבעד לקיר הזכוכית"

"מבעד לקיר הזכוכית"

תערוכת צילומים מסדנת פוטותרפיה בהשתתפות נערים ונערות עם מוגבלויות

מספרת חגית מנדל, מנחת הקבוצה:

התערוכה "מבעד לקיר הזכוכית" מציגה אוסף עבודות שהן תוצר של סדנת פוטותרפיה שהתקיימה ב"מרכז יום ארוך צ'יימס עמל" לנערים ונערות עם מוגבלויות של עמותת צ'יימס ישראל בעיר חולון.

במהלך השנה האחרונה עברו קבוצה של נערים ונערות, מקבוצת הבוגרים של המרכז, תהליך תרפיוטי של התבוננות ושל בחירה. שגרת חייהם של הנערים בחינוך המיוחד גדושה ועמוסה בפעילויות, סדר היום שלהם מאורגן ומוכתב מראש ולרוב הם מוגבלים באפשרויות הבחירה שלהם.

קבוצת הפוטותרפיה אפשרה לנערים ולנערות לבחור האם ובאיזה אופן להשתתף בקבוצה, לבחור מה לצלם ואף לבחור מה להציג כאן, לפניכם.

הקבוצה שנפגשה אחת לשבוע עברה תהליך ארוך ומרתק באמצעות כלי הצילום. העבודה בסדנה שמה דגש על תמונות מודפסות, קלפים טיפוליים וחומרי אומנות.המשתתפים השתמשו במצלמה בכדי לתעד את העבודות שיצרו במפגשים, את בית הספר ואת סביבתם הקרובה.

בחיי היומיום, מתמודדים הנערים והנערות בחינוך המיוחד עם קשיי תקשורת, סוגיות של קבלה עצמית ומוגבלויות שונות. השימוש במצלמה אפשר להם לבטא את עצמם, להתגבר על מכשולי התקשורתף לחזק את תחושת השליטה והבחירה בחייהם ולחקור נושאים אשר מעסיקים אותם.

כל התמונות המוצגות בתערוכה הן תוצרי נפשם של הנערים והנערות, חברי הקבוצה וכל אחד מהם בחר אילו תמונות להציג ואילו לחשוף באומץ לקהל הרחב.

אתם מוזמנים לטייל ולהתחבר לרגע אל מבטם המיוחד של כל אחד ואחת מהם, להביט בחשיבה ובעומק אל הבחירות שעשו ולהתבונן במציאות חייהם של נערים ונערות המתמודדים עם קשיים ייחודיים.

אירוע הפתיחה יתקיים ביום חמישי 18/10/18 , בשעה 17:00.