מאהל מכסיקו

ספריית מדעי החברה וניהול
מאהל מכסיקו

צילומים:  אלון שרף ושירז גרינבאום

התערוכה "מאהל מקסיקו" באה להציג את סיפור המאורעות שהתרחשו באוניברסיטת תל אביב, בתחילת שנה זו, מנקודת מבטם של הסטודנטים.

סיפור המקרה "האובייקטיבי" מדבר על סטודנט שהחליט להקים מאהל מחאה בשטחי האוניברסיטה על מנת להרחיב את המודעות לחוסר הצדק הבסיסי שבמצב הקיים, מצב בו סטודנטים כורעים תחת הנטל הכלכלי הכבד, סובלים מפגיעה חמורה באיכות ההשכלה הגבוהה ויוצאים מן המערכת ללא תקווה לעתיד.

המאהל הוקם, והאוניברסיטה בחרה צד. עוד לפני שהקימו הסטודנטים את המאהל (כלומר עוד בטרם המועד בו, לטענת האוניברסיטה, הפרו הסטודנטים את הסיכומים המוקדמים) המתינו בסמוך לבניין מקסיקו כארבעים מאבטחים בעלי חזות מאיימת שנשכרו על-ידי האוניברסיטה מחברת "האבטחה" "בני טל" (שעיסוקה היומיומי כולל טיפול במשפחות פשע ופינוי אלים של עובדים שובתים). שכירים אלה המתינו כמה עשרות מטרים מן המאהל בסבלנות מאיימת בין השעות 13:00 ועד 20:00 עד שקיבלו לבסוף את ההוראה להתנפל וכך עשו.

התערוכה באה בראש ובראשונה להביא לידיעת הסטודנטים את הסיפור. היא נוצרה כחלק מתהליך התמודדותם של סטודנטים שנפגעו נפשית מן האלימות הגסה שהופעלה כלפיהם.

מטרת התערוכה היא להעביר את הצדדים משיח אלים לדיאלוג מפרה, תוך תקווה שלהבא תבחר הנהלת האוניברסיטה לנהל דו שיח עם הסטודנטים במקום להוציא הון רב על העברת מסרים על ידי בריונים, ולהציף שאלות בדבר מקומה של האוניברסיטה כמרחב דמוקרטי המעודד חופש ביטוי ואזרחות פעילה, ומקומנו שלנו כסטודנטים בתוך השיח האזרחי בישראל.

" Stop looking at the walls,  look out the window  "

Karl Pilkington -

לפרטים נוספים: