תערוכת הציורים "נגישות" - תערוכה של מעצבי בית ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה

קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר-מוס
תערוכת הציורים "נגישות" - תערוכה של מעצבי בית ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה

תערוכה ציורים: "נגישות"

אוצרות התערוכה: יונה לשד-רובינשטיין, רותי שלם.

מעצבי בית ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה מציגים בתערוכה "נגישות" את הפרשנות הוויזואלית שלהם לחשיבות הצורך בהנגשה ובמתן הזדמנות שווה לכול.

הצגת הדימויים נובעת מתוך איזור הדמדומים שכולנו מצויים בו - בני אנוש עם קשיים וחוזקות, לקויות ושאיפות. מסלול חיינו זרוע באתגרים ובחתירה לצליחתם, בכאב ההליכה בתוך מבוך המכשולים ובקסם הסיפוק של מימוש המאווים והחלומות. תערוכה זו משקפת את החשיבות בהבנת הצורך להנגשה ולמתן הזדמנות שווה לכל, ובעיקר מביאה לידי ביטוי את הכמיהה לחבירה להכלה שהן המכנה המשותף לכולנו.

אוניברסיטת תל אביב פועלת לקידום נושא הנגשת הסביבה הפיזית והאנושית, במטרה לאפשר לאנשים עם מוגבלות לרכוש השכלה גבוהה ולהיות שותפים מלאים בחברה. הספרייה למדעי החברה ולניהול, הינה שותפה לתהליך זה תוך מתן דגש על שירות נגיש ואיכותי לכלל לקוחותיה. תערוכת  "נגישות"  היא חלק מהפעילויות שמתקיימות בספרייה  להעלאת המודעות לנושא חשוב זה.

התערוכה מונגשת והעבודות המוצגות מלוות בתיאור איקונוגרפי. הטקסט מוקלד ומוצג בדפוס, בכתב ברייל ובהקראה קולית המתאפשרת על ידי סריקת ברקוד.

משתתפי התערוכה:

רחל אהרון-שריקי, רונית בורלא, אילנה ברויטמן-אקסלרוד, לאורה גרינברג, ירדן זהבי, אבי חתם, לאה לביב, יונה לשד-רובינשטיין, ערן סחרוף, זאביק פרל, שוש רוחלין, רותי שלם, שלומית שמר, נאוה שנקמן בן-עמי.

לקטלוג התערוכה >>