תערוכת הציורים: "מה שהלב מרגיש"

התערוכה תוצג במהלך החודשים אוקטובר-דצמבר.

12 באוקטובר 2015, 12:00
קומה תחתונה, הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר-מוס
תערוכת הציורים: "מה שהלב מרגיש"

תערוכה ציורים: "מה שהלב מרגיש"

שיתוף פעולה של הספרייה למדעי החברה ולניהול ע“ש ברנדר מוס, אוניברסיטת ת“א  ועמותת צ‘יימס ישראל.

בתערוכה זו אנו מעוניינים לשתף אתכם במיזם אומנות. כל ההכנסות ממכירת התמונות עוברות לציירים ולמימון המשך פעילות בסדנאות הציור.

עמותת צ'יימס ישראל הינה ארגון ללא מטרת רווח, הפועל למען שיפור איכות חייהם ושיתופם המלא בקהילה של אנשים עם צרכים מיוחדים, בכל הגילאים, מכל המגזרים ובכל מקום שיש בו צורך. העמותה מפעילה מגוון שירותים שיקומיים, מקצועיים ורב-תחומיים באיכות גבוהה, בין השאר - סדנאות לציור לאנשים עם צרכים מיוחדים.

השימוש באומנות ככלי לביטוי אישי בעמותת צ'יימס ישראל החל לפני כעשר שנים, כאשר התגבשה קבוצה מוכשרת של חניכים שאט אט החלו לגלות את כישרונותיהם האומנותיים, בהנחייתו האדיבה של ברוך ברקין, אומן ומנחה בסדנת ציור צ‘יימס ישראל. רוב היוצרים אינם ורבליים, ולכן יצירותיהם מהוות "פה" אל העולם שסביבם, ומאפשרות לנו להחשף לעולמם הפנימי.

עמותת צ‘יימס ישראל מאמינה כי הציורים בתערוכה ”מה שהלב מרגיש“ משקפים את יכולותיהם וכישוריהם של האמנים, ומאפשרים ביטוי אישי לעולמם הפנימי העשיר של אנשים עם צרכים מיוחדים.

ציירי התערוכה:

מרכז עבודה שיקומי "צ'יימס כפר סבא"

• איריס באבני: אמנית רב תחומית, המתעסקת במגוון תחומי אומנות: סדנת האומנות אפשרה לה להגשים חלום: להשתתף במשלחת ממלכתית של משרד הרווחה למחנות ההשמדה בפולין.
  • ארנה עבדו: אוהבת מאוד לרקום. משולבת בסדנת אומנות משקמת במע"ש צ'יימס כפר-סבא.
  • עדה זליחה: בת למשפחת רבנים, אוהבת מאוד אומנות לגווניה, בעיקר רקמה, גובלן, ציור ועיסת נייר.
  • חנה רפאלי: אוהבת מאוד לרקום, ליזום ולעזור בכל שלבי עבודת הסדנא.
  • לימור צלח: אוהבת מאוד אומנות על כל גווניה: רקמה, תכשיטנות, עיסת נייר.
  • אסתר צלח: יוצרת עם דיוק יוצא מן הכלל, רוקמת מזוזות ועבודות יד למינהן.

מרכז עבודה שיקומי "צ'יימס אחיקם", תל אביב

• אביבית אדר: משתתפת בסדנת הציור במסגרת מע"ש אחיקם מזה כ-10 שנים, שם בא לידי ביטוי עולמה הצבעוני והעשיר.
  • חולוד סרי: אוהבת צבעים חדים וחזקים, ציוריה צבעוניים ומלאי חיים.
  • ליאת אריה: ליאת מאוד אוהבת לצייר, אומרת ש"הציור עוזר לה מאוד לראות דברים יפים, וכך היא יכולה לדבר עם העולם על ידי הציורים שלה".
  • מוסא אבו רמאדן: הצורך בגבולות ובמשמעת מוצאים ביטוי ביצירותיו בצורות גאומטריות וציור בעזרת סרגל. יחד עם זאת, ציוריו שופעים נופים  הכוללים ים וסירות.
  • מחפוז סטל: משתתף בקבוצת תכשיטנות, מבצע עבודות עדינות הדורשות דיוק רב. מציוריו משתקפת שמחת החיים שלו בהרבה צבע ואושר.
  • לאה פרוים: לאה אישה עדינה מאוד, עם רעד קשה בידיים בשל מוגבלות פיזית. בציוריה בולטים צבעים רכים, עדינים וגבולות מטושטשים.
  • ערבה חצאטורייאן: ערבה מאוד מוכשרת, עם אהבה לציור. ניכר בציוריה דמיון מפותח ויצירתיות רבה.