תערוכת צילום: "נראים"- גברים נפגעי תקיפה מינית שוברים שתיקה

תערוכת צילום: "נראים" - גברים נפגעי תקיפה מינית שוברים שתיקה

תערוכת צילום נודדת

צלמת: אליסיה שחף

פרויקט "נראים" נעשה ביוזמת האמנית אליסיה שחף ובשיתוף פעולה עם קו הסיוע לנערים ולגברים נפגעי תקיפה מינית 1203, במרכז הסיוע תל אביב.

"...פרויקט נראים מציע שיח אחר אודות פגיעה מינית ואתגר הן לצלמת והן לגברים המשתתפים. התמונה היא עדות דוממת, ללא מילים לחוויה טראומתית. דרך עיני המשתתפים עוברת החוויה שאין לה מילים ומהדהדת את עולמם הפנימי הסוער. המפגש של הצופה עם התמונות מציע שיח אחר, המזמין להכנס לעומק הסוד. הנפגע ניצב נכוחה אל מול המצלמה חשוף, פגיע, נראה.

הצילום מקרין עצמה פנימית החושפת את עמקי הנשמה באופן אותנטי, מבלי לספר את ספור הפגיעה, מבלי להצטדק, מבלי לספק הסברים. תערוכת "נראים" מסכמת מסע בן שנה וחצי, מטלטל, מרגש ועצמתי שהיווה תהליך תרפואיטי עבור כולנו. עבור המשתתפים עצמם, הפגיעה המינית איננה עוד זו המגדירה אותם, הם אינם עומדים עוד מנגד. גברים נראים אלה נותנים תוקף לדמותם כפי שהם רואים אותה משתקפת בראי חייהם ..." (ערן האן- רכז קו הסיוע לנערים ולגברים נפגעי תקיפה מינית, מתוך קטלוג התערוכה)

אליסיה שחף היא בוגרת בית הספר הגבוה לאמנות "קמרה אובסקורה" ועוסקת בצילום שנים רבות.

התערוכה מוצגת בקומה התחתונה של הספרייה עד סוף חודש דצמבר.

אירוע הפתיחה של התערוכה יתקיים ביום ה', 8.12.2016 בשעה 19:00.

עוד על התערוכה»