תערוכה: "ענייני נפש"

קומת הכניסה, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
תערוכה: "ענייני נפש"

"תערוכה: "ענייני נפש

ענייני הנפש היא תערוכת צילומים הכוללת פורטרטים של אנשים מרקעים שונים, חלקם מתמודדים עם מגבלה נפשית וחלקם לא. התמונות של האנשים יחד עם חשיפה מחייהם, יאפשרו לכולנו להבין, להעריך ולכבד את האישיות של האחר, את המורכבות שבה ואת הייחוד שלה.

החיים שלנו מלאים בסיפורים, תחביבים וקשיים שהם שונים בתוכנן, אבל שווים בערכן. עלינו להעריך ולכבד את האישיות של האחר ושל הצרכים השונים שעולים ממנה, ולבסוף להבין שקיומן של קשיים נפשיים אצל האחר, לא אמורים לשנות את היחס שלנו כלפיו, אלא צריכים לעורר בנו סקרנות להבין אותו, ואף לתמוך בו.

החברה משפיעה על האופן בו הפרט תופס את עצמו. היא יכולה להעמיס עליו או לעזור לו להשתלב ולהתקדם. מבט לא נעים, מילה לא במקום או יחס לא הולם כלפי האחר יקבעו אותו בתוך הסטיגמות שנוצרו עבורו, בלי שיצליח לשבור אותם לבד. רק ביחד נשים סף לסטיגמה בתחום של בריאות הנפש.

התערוכה נוצרה על ידי משתתפי הקורס "מי מפחד ממחלות נפש?" - קורס אקדמי משולב עשייה חברתית באוניברסיטת תל אביב - תכנית מתחברים + בשיתוף תכנית עמיתים.

התערוכה תוצג בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך בקומת הכניסה