תערוכת צילום קבוצתית: "פרשת דרכים מול ארלוזרוב"

התערוכה תוצג עד סוף יולי.

21 במאי 2015, 14:00
אולם הספרים השמורים (לשעבר), הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר מוס
תערוכת צילום קבוצתית: "פרשת דרכים מול ארלוזרוב"

תערוכת צילום קבוצתית: "פרשת דרכים מול ארלוזרוב"

אוצרת ומנחה: טלי קצורין

משתתפים: יורם אורן, אלי אשרף, מנוחה וייס, שושנה טראובה, רחל לב, עדנה מיזריצקי, דינה נוף, רעייה שטיינברג.

קבוצת הצילום בהנחייתה של טלי קצורין פועלת בשנתיים האחרונות כקבוצה לומדת ומתפתחת בתחום הצילום על כל היבטיו. חברי הקבוצה משתפים בינהם את ההתנסויות, הבעיות, ההתלבטויות, החוויות והתמונות, מעשירים ומפרים זה את זה.

משימת צילום מאהל חסרי הבית במתחם ארלוזרוב (צומת על פרשת דרכים, דרך נמיר, דרך בגין), תוכננה למפגש אחד שהתרחב לארבעה מפגשים לאורך השנה האחרונה. ההכרות והשיחות עם דיירי המאהל יצרו אצל חברי הקבוצה אמפתיה למצבם ולנסיבות שגרמו להם לחיות במאהל. במהלך השנה החלו במקום העבודות להקמת הרכבת הקלה. כתוצאה מכך הורעו תנאי המחיה והסניטציה באתר והוקטן משמעותית השטח שבו "הותר" לחסרי הבית להמשיך ולהתגורר.

המפגשים עוררו וויכוחים בין חברי הקבוצה באשר לאתיקה וללגיטימיות של הפרוייקט ולתפקידם של הצלמים המתעדים. הועלו נושאים הקשורים למטרות הפרוייקט, לחדירה לפרטיות של הדיירים ולחוסר האפקטיביות של הצילום לעומת פעולות ממוקדות אחרות לסיוע פרטני. עלו גם שאלות הנוגעות לפלישה הלא חוקית של דיירי המאהל למרחב הציבורי ושינוי יעודו המוצהר כגן וריאה ירוקה לתושבי העיר.

הדברים שכתבה הסופרת והפילוסופית של הצילום סוזאן סונטאג משקפים את התחושות והדילמות: "כאשר אנו מצלמים מצבים חברתיים, אנו הופכים לעדים ומכאן לשותפים למתרחש". (סוזאן סונטאג, הצילום כראי התקופה, עם עובד, 1979).

הצילומים בתערוכה מתעדים את האנשים במאהל ואת חייהם בעונות שונות של השנה, את סביבות המגורים המגוונות שעיצבו, את ארגון החפצים וכלי הבית ואת הניגוד העצום שבין המתחם לבין העיר העשירה, שוקקת החיים והסואנת המקיפה אותו. התערוכה מוצגת בבניין הספרייה למדעי החברה ולניהול באוניברסיטת ת"א באדיבותה של מנהלת הספרייה, גב' שלומית פרי. אנו שותפים לדעתה של שלומית כי מוסד העוסק בהוראה ובחקר החברה הישראלית חייב להציג את הפנים השונות של חיי הרחוב במדינה ולהתייחס למשמעות האנושית והפיזית של ההתנהלות החברתית.

כתבה שפורסמה באתר מאקו אודות התערוכה >>

הפתיחה תיערך ביום רביעי 27.5.15 בשעה 18:30.

דברי פתיחה: פרופ' אבי בן בסט

למידע נוסף על אירוע הפתיחה >>