תערוכה: "ובחרת"

תערוכה: "וּבָחַרְתְּ"

ליאת לומברוזו - צלמת אומנותית

עדי אביטל-רוזין - סופרת וחוקרת ספרות נשים

בעוד שעל שיתוף הפעולה האישי בין ליאת לומברוזו, צלמת אמנותית לבין עדי אביטל-רוזין, סופרת וחוקרת ספרות נשים,  ניתן ללמוד מתכניות רדיו ופאנלים נשיים תקשורתיים רבים, בהם השתתפו יחד, הרי שנקודת ההשקה המקצועית ביניהן היא בחיבור שבין תצלום למילה, וביצירתו של קונספט אמנותי נשי חדש.

לרגל יום האישה הבינלאומי 2017 הן גאות להעמיד מיצג אמנותי-תרבותי-חברתי-מגדרי על אודות מסעה של התודעה הנשית, מיזם אשר יוצג באוניברסיטת תל-אביב, בספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך ע"ש ברנדר-מוס, בין ה-5 ל-10 במרץ.

על היוצרות:

ליאת לומברוזו -

אמנית צילום, בת 43, בעלת סטודיו לצילום. היא אם לשניים, מרצה לצילום, יזמית תערוכות ומיזמים חברתיים, הציגה בתערוכות רבות ומגוונות בארץ ובעולם.

בין תערוכות היחיד שלה:

• Up 21 - פרויקט צילום למען ילדי תסמונת דאון, ראשון מסוגו בעולם, הוצג במרכז "ענב".
  • 50 גוונים של דת-  הוצגה באוניברסיטת ת"א.
  • השמיים של דניאל- לזכרו של דניאל מרש חייל שנהרג בצוק איתן, הוצגה במרכז "רבין" ובאוניברסיטת ת"א.
  • עלמא- פרויקט צילום בנושא תקיפה מינית, הוצג במרכז "ציוני אמריקה" בתל-אביב.
  • "אמנות ישראלית"- תערוכה שנתית של בנק הפועלים למען הוועד למלחמה באיידס.
  • "נשים"- תערוכת צילום לכבוד יום האישה הבינלאומי, שהוצגה בלונדון.

עדי אביטל-רוזין -

אקטיביסטית פמיניסטית, נולדה בירושלים ב- 1968, אם לשני בנים. עיתונאית ודוברת, סופרת וחברת אגודת הסופרים בישראל, מגשרת ומורה בכירה להוראת אנגלית כשפה זרה (ESL). בוגרת תואר ראשון בספרות וחינוך ותואר שני מחקרי בספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים.

בספרה הראשון, “כִּי אֶל אֲשֶׁר תֵּלְכִי אֵלֵךְ” (2012), חקרה את ההתחייבות העמוקה בין רות לנעמי והציעה קריאה מחודשת למגילת רות. ספרה השני, "רְצוּיוֹת וּדחוּיוֹת, קְדוֹשׁוֹת וּפְרוּצוֹת" (2015)  מסייע להבין את מורכבות הדמות הנשית, את תפקידה בחברה הפטריארכלית ואת מניעיה והגורמים לפעולותיה. הנשים בו רבגוניות, וכל אחת, בדרכה-היא, תורמת להבנת היבטים נשיים אחרים.

מאמריה באתרי מקרא, הוראה וחינוך, בכתבי עת לספרות, תרבות והגות, עוסקים בהגות מגדרית וקריאה אינטרטקסטואלית בסיפורי נשים במסורת היהודית, ומשרטטים קווים לדמותן של נשים שונות, קולות שונים, אשר חלקן שתיקתן רועמת ואילו האחרות – זעקתן חרישית ואינה נשמעת.

אביטל-רוזין מרצה בפני ארגוני נשים, ספריה נמצאים בכ-50 אוניברסיטאות ומכללות בארץ ובעולם.