תערוכה:"תראו אוטי" לרגל יום המודעות לאוטיזם

03 באפריל 2024, 12:00
קומת כניסה ואולם הספרים השמורים, הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך
תערוכה:"תראו אוטי" לרגל יום המודעות לאוטיזם

"התערוכה: תראו אוטי – חוויה אומנותית מרגשת לרגל יום המודעות לאוטיזם" – תערוכת צילומים ייחודיים המשולבים בטקסטים מרגשים, פרי מצלמתו ועטו, של אומן צעיר על הרצף האוטיסטי.

מטרת התערוכה: להעלות את המודעות לתרומה הייחודית של א.נשים על הרצף האוטיסטי המביאים זווית ראיה ייחודית, על אירועים ומראות יום יומיים. אירועים הנראים לרובנו כמובנים מאליהם, או כאלה שלא שווים יותר ממבט קצר, הופכים דרך מצלמתו ועטו של עילם, לאירועים מפתיעים ומעוררי סקרנות.

עילם נראה כעוד בחור תל-אביבי צעיר, אך חזותו מטעה. עילם מביא צורת הסתכלות אחרת, מעניינת וייחודית, שרק אומנים בודדים יכולים לה. לעידו שילוב נדיר של יכולת צילום מדהימה יחד עם יכולת ביטוי מפעימה ומרגשת באמצעות המילה הכתובה.

כותב האוצר עו"ד אבי ברנע: "השילוב בין הצילום הוויזואלי למילה הכתובה, יוצר חוויה מרגשת שפורצת את גבולות הז'אנר ויוצרת ז'אנר חדש של אומנות".

למרות גילו הצעיר (21) יצירותיו של עילם השתתפו בתערוכות קבוצתיות רבות ושתי גלריות בחרו בו לתערוכת יחיד. בואו ליהנות, להסתקרן ולהתרגש. הכניסה חופשית.

כל ההכנסות ממכירת יצירותיו של עילם במסגרת התערוכה, הינן תרומה לעמותת 'זינוק לדרך חדשה' (ע.ר) המוכרת לצורכי מס לפי סעיף 46א'. קודש לרכישת ציוד צילום לעילם, על מנת לאפשר לו להמשיך ולרגש אותנו באמצעות יצירותיו.

לסרטון על עידו

התערוכה תוצג בספרייה עד סוף חודש יוני.

התערוכה תלווה בכנס בנושא "אוטיזם, אמנות וביטוי אישי", בהנחייתו של דן כנר אשר יתקיים ב3.4.24.

במסגרת הכנס, הרצאות קצרות בסגנון טד, של גב' שלומית פרי מנהלת הספרייה למדעי החברה הניהול וחינוך ע"ש ברנדר-מוס; פרופסור אסתר דרומי, קלינאית תקשורת וחוקרת אוטיזם, בית הספר לחינוך, אוניברסיטת תל- אביב וקליניקת אקורד; וגב' מעין בלומנפלד דוקטורנטית בבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב, מרצה ומדריכה פדגוגית סמינר הקיבוצים; גב' יעל לוסקי מנהלת לווי ביחידות רואים רחוק, הקרייה האקדמאית אונו; ושלו האומן עידו עילם. למידע נוסף