אירוע פתיחה: ZOOM IN - הקשר שלי לעם היהודי

06 במאי 2019, 18:00
אירוע פתיחה: ZOOM IN - הקשר שלי לעם היהודי

ZOOM IN היא תערוכת צילומים של סטודנטים ישראלים ובינלאומיים בהשראת הכותרת "הקשר שלי לעם היהודי".

עם המשתתפים ב-"זום אין" יצאנו לחפש מהו הקשר שלנו לעם היהודי, כיצד בכלל אפשר להגדיר את הקשר של האדם לעם, וכיצד אפשר להמחיש את התשובות שלנו באמצעים ויזואליים; האם אפשר לשבור את גבולות הסמלים האסוציאטיביים כל כך עם המסורת היהודית? כל התשובות לשאלות אלה מוצגות בתערוכה המסכמת תהליך מחשבתי-אומנותי אישי וקבוצתי.

"זום אין" נולד כפרוייקט בתוך פרוייקט. תוכניות קונקטורס של הלל באוניברסיטת תל אביב, פרוייקט העל, מאגדת שמונה סטודנטים דוברי רוסית שהתכנסו כדי לדבר על מהי זהות על קו התפר הבין-תרבותי, ישראלי-יהודי-ברהמ"י לשעבר.

כחלק מהתוכנית, כל סטודנט יזם פרוייקט עצמאי שהרחיב את השיח. במחשבה שהשיח לא חייב להתנהל באמצעות מילים, דבורות או כתובות, החלטנו לבצע אותו באמצעות מדיום ויזואלי. בחרנו לפתוח סדנת צילום שתשלב בין מפגשי השראה ושיח על הקשר האישי של כל משתתף והמטען שהוא מביא איתו מהבית לעם היהודי, ומפגשים בהנחיית צלמת שמטרתם לשפר את הסגנון ולהקנות כלים נוספים בתחום הצילום.

בתחילת דרכו של הרעיון חברנו לפרוייקט "העדשה היהודית" של מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות שמיועד לתלמידי בתי ספר בחו"ל והפכנו לקבוצת הסטודנטים הראשונה שמשתתפת בו.

התכנית בשיתוף עם מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות ובתמיכת קרן ג'נסיס. התערוכה תוצג בקומה התחתונה בספרייה עד ה-30.6.19.

אירוע פתיחת התערוכה יתקיים ביום שני, 6.5.19, בשעה 18:00